Gastvrouwen en gastheren

De gastvrouwen en -heren zijn het gezicht van de Stichting Veteranen Brabant Zuid Oost (SVBZO) en ontmoetingcentrum  ‘de Treffer’ in het bijzonder. Zij zijn herkenbaar aan hun badge met het logo van de SVBZO en hun naam. 

 

Taken gastvrouwen en gastheren

De gastvrouwen en -heren ontvangen tijdens de huiskameractiviteit de bezoekers met een kop koffie, thee of een glas fris. De gastvrouwen en -heren zijn goed geïnformeerd over de SVBZO en het ontmoetingscentrum ‘de Treffer’. Zij kunnen u informeren over onze activiteiten en een rondleiding geven. Voor het lenen van een boek uit onze bibliotheek of het bekijken van een dvd kunt u ook bij onze gastvrouw en –heer terecht.
Zij zien er tevens op toe dat alles ordentelijk verloopt en de bezoekers zich houden aan de huisregels. Alle bezoekers worden verzocht ons gastenboek te tekenen en nieuwe bezoekers worden om hun adresgegevens gevraagd, zodat zij op de hoogte gehouden kunnen worden van de activiteiten van de SVBZO. 

De gastvrouwen en -heren staan klaar om met u een praatje te maken en eventueel in te gaan op uw vragen of een verzoek tot een persoonlijk gesprek. 

 

Nuldelijnsondersteuning 

De gastvrouwen en -heren zijn opgeleid als nuldelijnsondersteuner. Dit houdt in dat zij in staat zijn om laagdrempelige opvang te bieden. Waarmee zij een bijdrage kunnen leveren bij de verwerking cq hantering van de ervaringen van de veteraan of de gevolgen daarvan. Indien nodig wordt men doorverwezen naar de professionele hulpverlening.
Tijdens het eventuele (professionele) vervolg traject zal, als hier prijs op wordt gesteld, contact worden onderhouden door de nuldelijnsondersteuners van de SVBZO. Alle veteranen komen in aanmerking voor deze nuldelijnsondersteuning. 

 

Gastheer Charles Stoutjesdijk

Mijn naam is Charles Stoutjesdijk.
Mijn broer heeft als Marinier tussen 1957-1959 op Nederlands Nieuw Guinea gezeten. Ik ben zelf geen veteraan maar heb gedurende de periode 1968-1969, als dienstplichtig wapenelectronica-vuurleidingmonteur op (onze trotse oude machtige prauw) Hr. MS. De Ruyter gediend.
Op het einde van deze periode heb ik gekozen voor Philips Eindhoven, in plaats van een carrière als burger of militair in de bewapeningswerkplaatsen op de Rijkswerf.
Of dit de goede keuze is geweest, weet ik niet. Mijn broer vertelde over het Inloophuis ‘de Treffer’ en haalde mij over om eens een kijkje te gaan nemen. Tijdens de Nieuwjaarsreceptie 2009 verscheen ik voor het eerst op appel in ‘de Treffer’. Na het horen van een verhaal over vrijwilligerswerk, ben ik begonnen als gastheer op iedere donderdagmiddag. Dit doe ik nog altijd met veel plezier en daarnaast probeer ik ook op andere dagen bij activiteiten aanwezig te zijn.
Ik hoop meer Marine mensen te kunnen verwelkomen in ‘de Treffer’, zodat we oude en jonge koeien uit de sloot kunnen halen, en ik mogelijk een luisterend oor kan bieden aan jouw verhaal.

 

Gastheer Michel Grijseels

Mijn naam is Michel Grijseels. Ik heb 21 maanden gediend bij de Stoottroepen en ben in 1962 uitgezonden naar Nieuw Guinea. Via het veteranencafe "de Movies" ben ik in contact gekomen met het op te richten Veteranenhuis. Toen we niet meer bij “de Movies” terecht konden, zijn we naar het Ontmoetingscentrum ‘de Treffer’ getogen.
Onze maandelijkse soos is hier nog altijd een overblijfsel van.  Als frequente bezoeker werd ik al snel gevraagd of ik mij meer in wilde zetten voor SVBZO. Dit was voor mij geen probleem, omdat ik me echt thuis voel in ‘de Treffer’. Ik probeer de gezelligheid te koppelen aan het luisteren naar de fantastische verhalen van veteranen van alle leeftijden.
Als gastheer ben ik aanwezig tijdens de openstellingsdagen van het Ontmoetingscentrum en probeer ik de zaak goed te laten verlopen. Ik tracht zoveel mogelijk ‘de Treffer’ te promoten bij jonge Stoters in Assen en Beneden Leeuwen. Kennelijk voelen ze zich nog niet geroepen om binnen te lopen, maar we houden vol. Want dit veteranenhuis MOET blijven bestaan!!!!

 

 

Gastvrouw Sytske Splinter-van Eldik

Mijn naam is Sytske Splinter-van Eldik en ik ben getrouwd met een veteraan.
We hebben 2 kinderen en 4 kleinkinderen.

Voor ons huwelijk heb ik in de verpleging gezeten en eenmaal getrouwd, ben ik in het onderwijs terecht gekomen, waar ik o.a. vakleerkracht Handvaardigheid en Drama was. Dit heb ik 33 jaar gedaan; een bijzondere ervaring is vooral geweest, het les geven op een asielzoekersschool.

Sinds een jaar of 5 ben ik gastvrouw in 'de Treffer', eerst alleen voor de Stoottroepers-soos en nu ook tijdens de cursus van ‘de Basis’ voor partners van veteranen met P.T.S.S. Het bevalt me goed en hoop het nog een tijd te kunnen doen. 

 

 

 

Gastvrouw Corry van den Heuvel-van der Kooy

Mijn naam is Corry. Ik woon aan de overkant van het Veteranen Ontmoetingscentrum ‘de Treffer’.
Maar was nog nooit binnen geweest. Wel had ik al eens de coördinator van ‘de Treffer’ ontmoet. Omdat ik benieuwd was welke mensen naar het Ontmoetingscentrum komen en wat er te doen is, ben ik op een dag binnen gelopen. Tijdens mijn bezoek vroeg Jan Coolen (de coördinator), of ik gastvrouw wilde worden voor de maandagmiddagen. Hierop heb ik ja gezegd en daar heb ik tot op de dag van vandaag geen spijt van. Inmiddels ben ik al weer een half jaar gastvrouw in het Veteranen Ontmoetingscentrum ‘de Treffer’. Ik hoop dat jullie net als ik, hier eens een kijkje komen nemen.

Gastheer - Coördinator (beheerder) Ontmoetingscentrum

Mijn naam is Jan Coolen. Ben in 1978 opgekomen om mijn dienstplicht te vervullen (lichting 78-6).
Dit was net voordat Nederland weer troepen ging uitzenden, ben dus nooit uitgezonden geweest en dus ook geen veteraan.

In september 2005 heeft Hans van den Boogaard het initiatief genomen om in Eindhoven een Ontmoetingscentrum voor veteranen te starten. Men heeft mij toen gevraagd om dit te ondersteunen en ik heb toen ja gezegd. Vanaf de start heb ik verschillende werkzaamheden uitgevoerd en de laatste jaren ben ik Bestuurslid van de SVBZO. Als coördinator ben ik verantwoordelijk voor het beheer van ons schitterende Veteranen Ontmoetingscentrum 'de Treffer', bedoeld voor de veteraan en zijn of haar achterban.

In Juli 2014 heb ik mijn functie als bestuurslid neergelegd, zodat ik meer tijd kan vrijmaken voor mijn privéleven. Voorlopig ben ik nog wel beheerder van de Treffer. Totdat ik deze taken kan overdragen aan mijn opvolger.
Op donderdagavond en iedere zaterdag in 'de Treffer' blijf ik nog wel aanwezig als gastheer. Hiervoor heb ik ook de training van nuldelijnsondersteuner gevolgd.

Het is belangrijk dat er een speciale plek is waar de veteranen en hun achterban elkaar kunnen ontmoeten om ervaringen uit te wisselen. Als het nodig is kun je in 'de Treffer' ook antwoord krijgen op al jouw vragen of geholpen worden aan een adres waar je terecht kunt.
Hopelijk mag ik je in de nabije toekomst in 'de Treffer' begroeten.

Gastheer Wim Wijn

Mijn naam is Wim Wijn

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2021 SVBZO. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer.
Website gemaakt door Mark Meelhuysen.